Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
4_ec73cover_1.jpg

Environmental Communications Looks at Los Angeles


presentatie door David Greenberg, co-founder van Environmental Communications


De beroemde Amerikaanse architect Louis Kahn heeft ooit gezegd "L.A. is waarheid, of je het nu leuk vindt of niet". Environmental Communications was een van de eerste groepen architecten en stadsplanners die Los Angeles zagen als de eerste echte moderne stad: een eindeloze stroom van indrukken, verbonden door snelwegen, zonder stadcentrum; een eindeloos grit van gelijkwaardige gebouwen zonder ‘architectuur’.

Environmental Communications Looks at Los Angeles is een installatie van dia’s en video die in 1977 werd gepresenteerd in het Los Angeles County Museum of Art. Voor de tentoonstelling California: Designing Freedom is deze multimediashow gereconstrueerd.


David Greenberg zal bij de installatie een presentatie geven over het gedachtengoed van Environmental Communications en de (ontwerp)vrijheid waar het in Californië in die jaren om draaide.
Voertaal is Engels.


18 maart: 15.00 – 16.00 uur

deelnamekosten € 5,-
gratis voor studenten, leden We Are Public en Vrienden

Boek je ticket
op deze pagina
Video rechts: eerste zeven minuten van de multimediapresentatie die voor het eerst werd getoond in het Los Angeles County Museum in 1977 en onderdeel van de tentoonstelling California: Designing Freedom