Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
grafisch_atelier.jpg

Grafisch Atelier Den Bosch


Het Grafisch Atelier Den Bosch is een grafiekwerkplaats voor kunstenaars, gevestigd in de historische Willem II Fabriek in Den Bosch. Het is een belangrijk productie- en educatiecentrum voor grafisch kunstenaars, waar al decennia lang kennis en vaardigheden worden doorgegeven aan jongere generaties. Kunstenaars drukken er hun etsen, houtdrukken, zeefdrukken en litho’s. Leerlingen uit alle geledingen van het onderwijs leren er de basisvaardigheden van het handmatige drukproces.

Elk jaar geeft het GA een prent uit van een gerenommeerde kunstenaar, die daarmee het GA ondersteunt en het belang van deze kunstenaarswerkplaats onderschrijft. In 2002 was het de Bossche kunstenaar Jan de Bie die als eerste in deze reeks werd uitgenodigd voor het maken van een Jaarprent. Sindsdien is De Bie een vaste gast van het Grafisch Atelier en hij drukt er zijn hout- en linodrukken en etsen.

12 december 2015
t/m 29 mei 2016
Het Grafisch Atelier Den Bosch ontvangt in 2016 de Van den Udenhout-Chappin Cultuurfondsprijs. Reden voor het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch om het GA uit te nodigen een presentatie in het museum te maken.

Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch heet per 1 juni 2018 Design Museum Den Bosch

Bekijk de nieuwe website

Of blijf op deze pagina